Трансплантация на косата | Цена и 5 неща, които не бива да криете от клиниката

Написано от - gettik

August 19, 2020

Ако сте стигнали до тази статия, вероятно мислите за трансплантация на косата и търсите възможно най-много информация. Вие сте тук, ние ще ви помогнем да вземете най-доброто решение.

В момента трансплантацията на косата е единственият постоянен начин за сгъстяване на косата. Технологиите се подобряват през последните години и все още напредват. С правилния избор на тип трансплантация на косата и качествена клиника респ. лекар, резултатът може да бъде отличен.

Прочетете нашите съвети и факти, преди да решите.

1. За кого е подходящо решение трансплантацията на косата?

Трансплантацията на косата по принцип е подходяща за всички етапи на косопада, но имайте предвид, че нямате неограничено количество коса на тила. Според това съответно трябва и да взимате решенията.

За да получите най-добрия ефект от трансплантация на косата, пациентът трябва да има доброкачествена коса в донорната област. Гъстата коса гарантира, че донорната област не се вижда и действа естествено дори след отстраняване на космите. Твърдата коса от своя страна е предпоставка за добра жизнеспособност на трансплантираните космени фоликули след поставяне в целевата област.

Ако сте напълно без коса и имате само частите (тила, над ушите), не препоръчваме да се подлагате на трансплантация. Резултатът ще бъде тънка коса, от която може да не сте доволни и да се вижда секцията от събирателна точка. 

Ако искате да попълните плешивите места на тила, предната линия на косата и все още имате и собствени коси, силно препоръчваме трансплантация на косата.

2. Какъв тип трансплантация на косата трябва да изберете

В момента има 2 типа. UT (Follicular Unit Transplantation) и FUE (Follicular Unit Extraction).

A) Методът FUT (strip) принадлежи към по-старите.

Тя не е направила много добра реклама за самата трансплантация на косата. Резултатите не винаги са били такива, каквито са си представяли, а хората са останали с големи белези. Днес вече и този метод може да отговори на очакванията, но той трябва да бъде поверен на опитен хирург.

метод FUT:

  1. Трансплантацията на косата с помощта на метода „FUT“ (strip) се състои в премахване на лентата за коса с кожата и космените фоликули от донорната област на гърба на главата.

„Фоликуларна единица е набор от 1, 2, 3 или 4 косъма, при който косата расте естествено.“

  1. Взета ивица (английски: strip) от тъкан на скалпа обикновено е с дължина 10-12 см и широчина 1-2,5 см.
  2. След това косменият хирург зашива скалпа на пациента, за да може раната да заздравее.
  3. След това хирургът разделя лентата на космената тъкан под микроскоп на отделни присадки за коса, които съдържат 1 до 2 косъма (микро-присадки).
  4. Хирургът прави малки разрези (дупки) в кожата на целевата област, в които след това внимателно вкарва подготвените присадки от коса. Поставянето на присадките отнема много време, тъй като всеки присаден косъм трябва да бъде поставен в оптимално положение, така че да може да се регенерира и да започне производството на нов косъм.
  5. В целевата зона ще бъдат поставени микро-присадки от косми, която хирургът ще почисти и сложи локална анестезия преди процедурата. След поставяне на космените присадки в кожата се проверява правилното разположение на всяка присадка (дълбочина и посока на поставяне). Веднага след процедурата пациентът има видими червени точки на местата на присаждане и зашита кожа на гърба на главата след отстраняване на лентата с коса.
  6. Целевата област е покрита със специална превръзка, която гарантира, че вмъкнатите присадки с косата остават на мястото си. Пациентът може да опита да свали бинта вече на следващия ден. На пациентът също ще бъдат препоръчани антибиотици, лекарства срещу подуване и за болкоуспокояване. Кожата ще бъде чувствителна за няколко дни след процедурата.

Обикновено по този начин се сгъстява предната плешива част, слепоочните ъгли и горната част на главата,тила. Всяка област на главата, където пациентът има тънка коса или където косата вече не расте, може да се сгъсти.

Недостатъкът от трансплантацията на косата с метод “strip” е големият белег на гърба на главата, който остава след процедурата. Белегът може да бъде омекотен и частично отстранен, но никога не напълно.

B) Трансплантация на коса по FUE метод “игла”

метод FUE:

  1. Първо се слага локална анестезия на мястото на взимане на донорски материал на пациента с фина игла и нежно боцкане , както при зъболекар.
  2. Впоследствие косменият хирург поставя остра куха игла върху кожата точно на мястото над фоликуларната единица, т.е. над косата, растяща от 1 космен фоликул. Това е група от 1 до 4 косъма. След това, хирургът поставя иглата под приблизително същия ъгъл като ъгъла на растеж на косата под кожата. След което прониква в кожата чрез завъртане на иглата и отделя космените фоликули от заобикалящата ги тъкан. Ъгълът на удара на иглата трябва възможно най-точно да копира посоката на растежа на космите под кожата, в противен случай съществува риск от разрязване и влошаване на космения фоликул. Умението на хирурга е много важно.
  3. В следващата стъпка хирургът използва пинсети, за да упражнява леко издърпване на горната част на фоликуларната единица, чак докато единицата се освободи от кожата и подкожната тъкан. Фоликуларните единици се поставят в специален контейнер с течност
  4. Пациентът има кратка почивка за обяд и след това продължава с локална анестезия на целевата област на сгъстяване, както беше при взимането на донорски материал
  5. Ако пациентът вече не чувства нищо, започва “вкарването” на фоликуларни единици в определените места на сгъстяване (слепоочните ъгли, предна линия, горната част на главата).

Трудността при издърпването на фоликуларни единици от тъканта на скалпа е индивидуална за всеки човек. Ако фоликуларната единица не може да бъде издърпана от кожата с леко издърпване, косменият хирург ще я отдели по-дълбоко в кожната тъкан. За отделянето се използва фина игла с U-образен връх, както и пинсета, с която хирургът нежно издърпва фоликуларната единица от кожата.

Новата коса обикновено започва да расте чак от 4 до 6 месеца след трансплантацията, но понякога това отнема повече време. Това време е необходимо за трансплантираните космени фоликули в новата тъкан да се възобновят и да започнат отново да произвеждат коса в нормалния растежен цикъл.

До 95% от трансплантираните космени фоликули възстановяват производството на коса.

За да се сгъсти средната зона без коса, обикновено се изискват около 4000 присадки, които се вкарват в скалпа на пациента по време на 2 до 3 процедури. Една процедура за трансплантация на коса отнема от 2 до 8 часа.

Трансплантацията на коса по метода “игла” е минимално инвазивна и в същото време максимално ефективна. Не оставя белези и протичането ѝ е винаги без големи усложнения. Следователно трансплантацията на косата с игла е най-надеждният и търсен метод за трансплантация на косата в света.

СРАВНИТЕЛНА ТАБЛИЦА

3. Дали резултатът ще бъде перфектен?

Не се объркайте от снимките на уебсайта на клиниката. Те могат да бъдат коригирани, сгъстени например с нашите космени влакна. Както споменахме в първата точка, пациентите, които трябва да сгъстяват само по-малки участъци (от слепоочните ъгли, предна линия) и имат достатъчно коса в донорната област, ще бъдат доволни от трансплантацията на косата. В този случай можете да постигнете наистина приятен резултат, но се съобразете с факта, че косата все още ще изглежда малко по-тънка, отколкото сте имали преди. С правилната прическа и използването на нашите космени влакна GETTIK, резултатът може да бъде страхотен. Също така ще са необходими няколко сесии на метода FUE, за да изглежда косата ви по-гъста. След първата трансплантация косата няма да е гъста, а по-скоро видимо тънка. Чак при 2-ра и 3-та сесия ще стане по-добро.

Имайте предвид, че косата ви може да продължи да изпада, така че запазете резерв в донорната област за друга трансплантация на косата.

Ако решите да сгъстите цялата глава или по-голяма площ, вземете предвид, че резултатът може да не е перфектен. Не искаме да ви разубеждаваме от това, просто бъдете подготвени. Може и да станете доста доволни. От опита на нашите клиенти обаче знаем, че косата ще изглежда оскъдна и то най-много ще бъде видимо при пряка светлина.

4. Изборът на подходяща клиника и хирург е от ключово значение

Цялостният резултат от трансплантация на коса зависи, разбира се, главно от хирурга, който извършва процедурата.

Ако мислите за трансплантация на косата, не забравяйте да се консултирате с няколко специалисти. Разберете репутацията на клиниката и опита на хирурга, който сте избрали.

Преди да се подложите на трансплантация на косата, трябва да имате ясна и реалистична представа за крайния ефект от процедурата. Затова е необходима подробна консултация с добър хирург за трансплантация на косата.

5. Има ли алтернатива за трансплантация на косата?

Ние мислим, че да. В някои случаи силно препоръчваме първо да пробвате космени влакна. Цената е несравнимо по-ниска от трансплантация на косата, въпреки че не е постоянно решение. Рискът е нулев. Едва тогава препоръчваме да отидете на процедурата, когато сте опитали вече всички възможни варианти. Но дори и след трансплантация на косата, космените влакна ще ви помогнат много. Те дори се препоръчват от хирурзи за коса.

6. Цената на трансплантация на косата

Вероятно сега всеки един пита каква е цената на процедурата. Зависи от 3 неща

1. какъв тип трансплантация на косата ще изберете.

Методът FUT е по-евтин от метод FUE. FUE е технически по-сложен и метод който отнема повече време. Средно методът FUT е с 20% по-евтин от FUE

2. Цената зависи и от страната, в която решите да извършите трансплантацията на косата.

Помнете, че това е постоянен начин и искате всичко да е перфектно. Затова не се страхувайте да пътувате. В Турция трансплантациите на косата се правят една след друга, а цената на присадката варира от 1-5 евро. Трябва обаче да мислим и за качеството. В САЩ цената е средно около 8 евро във водещи клиники. Не се страхувайте да посетите и европейските клиники.

3. Ако сте решили за страната, препоръчваме да изберете най-добрите хирурзи с препоръки.

 

Дори и цената да е по-висока, няма да съжалявате.

Изчислявате цената приблизително, като използвате броя на необходимите присадки, чиято цена е от 2-10 евро по метода FUE, в зависимост от съответната страна и клиника. хирург. Въз основа на изпратената от вас снимка и попълнен въпросник, който има почти всяка по-добра клиника на сайта, ще разберете и броя на необходимите присадки и евентуално крайната цена. Не всяка клиника все пак публикува цените

Среден брой присадки 1 на сесия с метод FUE:

  • Сгъстяване на тила 500 присадки
  • тила плюс предната част от косата 1000 присадки
  • Цяла глава 5000 присадки (максимален брой)

 

Източник: www.hairlosslearningcenter.org.

by: gettik

Author

You May Also Like…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1
  • Item added to cart
1
Вашата количка
38.00 лв. оставено до безплатна доставка.
    Calculate Shipping
    Shipping to:Blagoevgrad
    Apply Coupon