6 най-популярни маски за коса, които трябва да опитате

Маска за коса

Написано от - Нели

March 10, 2022

Маската за коса е дълбоко третиране, което съдържа повече хранителни вещества от ежедневния ви балсам за коса. Маските са формулирани на базата на различни типове коса и тяхната функция е да напълнят структурата  на косъма с необходимите хранителни вещества.

Домашни маски за грижа за косата

Маската за коса е като вид високоефективен балсам за коса. Маските имат подобни предимства като балсамите, но са по-интензивни и по-силни. Те дори може да се съсредоточат върху специфичните проблеми, които се отнасят за вашата коса. Използват се за лечение на коса и са съставени от различни масла и други хранителни вещества. Често излагаме косата си на голямо натоварване, независимо дали е причинено от термично оформяне, нови прически или влияние на различни елементи. Това може да причини сериозно увреждане на косата. Маските за грижа за косата могат да ни помогнат да намалим накъсването на косата, да гарантираме косата да изглежда по-здрава или да намалим косопада. В тази статия ще се фокусираме върху тези и други проблеми с косата и върху това, какви домашни маски можем да използваме, за да разрешим тези проблеми.

Домашна маска за коса

Ако се опитвате да получите съблазнителни кичури, не винаги трябва да харчите много пари за маски, които се продават в магазините. Вероятно в кухнята си ще намерите съставки, които могат да се използват за приготвяне на домашна маска. Независимо дали косата ви е увредена, мазна или суха, има домашна маска за всеки тип коса.

1. Маска за коса с кокосово масло

Има причина, поради която гурутата за коса са полудели по кокосовото масло. Според различни проучвания кокосовото масло може да проникне дълбоко в косата. Това ще направи косата ви по-мека и по-хидратирана. Маска за коса с кокосово масло също може да подобри здравината на кичурите и да направи косата по-еластична. Така че, ако търсите маска за суха коса, направете си такава у дома: ще ви трябват 3 супени лъжици необработено кокосово масло. Разтопете кокосовото масло в микровълновата печка или на котлона. Нанесете върху влажна или суха коса от корените до краищата. Срешете косата си и оставете маската да подейства за около 30 минути. Изплакнете обилно и продължете с шампоан и балсам.

Влияние върху здравето на кокосовото масло => Разказен преглед на настоящите доказателства

2. Маска за коса със зехтин и масло от манго

Някои проучвания показват, че зехтинът може да помогне за изглаждане на външната кутикула на косъма, което води до по-лъскав външен вид. Маслото от манго също може да ви помогне да придобиете блясък благодарение на своите овлажняващи свойства. Маслото от манго, въпреки името си, не е храна. Така че, ако този козметичен продукт не попадне в ръцете ви, направете си маска за коса със зехтин, без да използвате масло от манго.

За да направите домашна маска, ще ви трябват три супени лъжици върджин зехтин и три супени лъжици екстра върджин студено пресовано масло от манго. Разтопете маслото от манго в микровълновата фурна или на котлона, докато се втечни. Трябва да е топло, но не горещо. Разбийте зехтина в разтопеното масло от манго. Нанесете маската от корените до краищата. Покрийте косата си с шапка за душ или найлонов плик за 30 минути. Изплакнете обилно и продължете да използвате шампоан и балсам.

3. Маска за коса с рициново масло

Борите ли се с увредена коса или с косопад? Дори и в този случай ние имаме решение за вас. Рициновото масло често се представя като еликсир за вашата коса. Има забележителни лечебни свойства и много ползи. Освен това е богат на омега-6 мастни киселини и рицинолеи, които помагат за подобряване на качеството на косата. Затова най-добрата маска за растеж на косата е направена от рициново масло.

Можете да си направите и маска за коса с рициново масло у дома. Освен това можете да добавите гел от алое вера, който има подмладяващ ефект върху кожата, и масло от чаено дърво, което служи като антисептик и има антивирусни и противогъбични свойства. За този тип маска за коса са ви необходими две супени лъжици рициново масло, половин чаша гел от алое вера, две до три капки масло от чаено дърво. След това смесете рициново масло с гел от алое вера в купа. Разбъркайте добре, за да превърнете сместа в паста. След това добавете капки масло от чаено дърво и разбъркайте за две до три минути. Нанесете пастата внимателно върху косата и скалпа. Не забравяйте да сложите шапката за душ и да оставите маската да се втвърди добре. Оставете маската да действа за 30 до 40 минути и след това я измийте с нежен шампоан и вода с нормална температура. Използвайте маската поне два пъти седмично.

4. Маска за коса с яйце

Не само рициновото масло, но и яйцата подпомагат растежа на косата и правят косата копринена и мека. Яйцата са суперхрана, богата на протеини, предлагаща много ползи не само за тялото ни, но и за косата ни. Те са пълни с основни витамини и минерали, като селен, калций, магнезий, калий и фосфор. Маската за коса с яйца ще подмлади косата ви и ще осигури копринена и здрава коса, ако я прилагате редовно.

Маската от яйчен жълтък и зехтин не само подпомага растежа на косата, но и предотвратява косопада. Яйчният жълтък е богат на протеини мастни киселини и витамини като A, D и E. Зехтинът от друга страна укрепва и омекотява косата. Можете да направите такава маска за коса против косопад и за растеж на косата, като използвате два яйчни жълтъка, две супени лъжици зехтин и една чаша вода. Нанесете сместа равномерно върху скалпа. Оставете за 15 до 20 минути и след това изплакнете маската с шампоан и студена вода.

5. Маска за коса с мая

Маята е една от най-полезните съставки в областта на домашната козметика. Дрождите се използват като съставка в продуктите за грижа за кожата и косата. Високото съдържание на витамини, особено витамин В, прави дрождите супер хранителен компонент. Освен това, благодарение на съдържанието на фолиева киселина и аминокиселини в маята, косата ви ще блести красиво. Тези съставки също могат да помогнат в борбата с косопада. Съдържанието на биотин в дрождите хидратира косата ви. Една от причините за разкъсването на косата е загубата на влага в косъма. Силното овлажняващо свойство на маската за коса с мая ще помогне в борбата с увредения вид на косата. Дрождите също имат свойства, които могат да помогнат в борбата с пърхота.

Можете да направите домашна маска за коса с мая, като използвате мая, мед и яйце. Използвайте две чаени лъжици мая, една супена лъжица мед и едно яйце. Смесете тези три съставки и нанесете върху косата. Изчакайте 15 до 20 минути и след това измийте косата си със студена вода. Ако е необходимо, използвайте шампоан, но поради наличието на яйца избягвайте използването на топла и гореща вода.

6. Маска за коса с тривитаминол

Сериозен ли е вашият проблем с косопада и не сте намерили продукт, който да ви помогне да го разрешите? На пазара има редица продукти за косопад, но повечето от тях са или неефективни, или пълни с изкуствени токсични съставки. Затова е най-добрата маска за коса от домашно производство. Ако имате проблем с косопад, опитайте тази маска за коса с тривитаминол и други съставки. Ще ви трябва една супена лъжица тривитаминол, една супена лъжица рициново масло, една супена лъжица бадемово масло, една супена лъжица сусамово масло, една супена лъжица екстра върджин зехтин, един яйчен жълтък, една супена лъжица мед, една супена лъжица тинктура от коприва, супена лъжица кисело мляко.

by: Нели

Author

You May Also Like…

Арганово масло за коса

Арганово масло за коса

Аргановото масло често се нарича "течно злато". Извлича се от марокански арганови дървета и е известно още като масло...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаВърнете се в магазина
      Calculate Shipping
      Apply Coupon